Podvodne získal peniaze. Bez povolenia zrezal vŕby. Cez okno ukradli mobily a peňaženku.

28.05.2008 Celý región

Podvodne získal peniaze: Policajti zo Spišskej Belej vzniesli včera obvinenie z prečinu podvodu 59 ročnému mužovi z obce Toporec.
Obvinený muž ako predseda urbárskej spoločnosti v Toporci vystavil 2.1.2005 fiktívnu Dohodu o vykonaní práce s vtedy 74 ročným miestnym mužom. Dohodli sa na práci na gátri a práci v lese, v rozsahu 300 hodín ročne a s následnou odmenou podľa druhu vykonanej práce. Za zúčtovacie obdobie od januára do júna 2005 bol vyúčtovaný úhrn vyplatených príjmov vo výške 60 388, - Sk a to aj napriek tomu, že 75 ročný muž nikdy strážnu službu na gátri ani práce v lese nevykonával a nikdy neprevzal za túto činnosť žiadnu finančnú čiastku. Peniaze v uvedenej výške vyúčtoval a na výplatných páskach podpísal obvinený, pričom tieto následne použil pre vlastnú potrebu, čím takto urbárskej spoločnosti spôsobil škodu v celkovej výške 60 388, - Sk.

Bez povolenia zrezal vŕby:
Z prečinu krádeže obvinili včera policajti zo Stakčína 34 ročného muža z Obce Topoľa, okr. Snina.
V pondelok (26.05.2008) o 18:15 h zrezal obvinený bez povolenia v katastrálnom území obce Topoľa v lesnom obvode \"Jabloň\" 5 ks stromov vŕba rakyta o objeme 0,85 m3. Spôsobená škoda je predbežne vyčíslená na 1100. - Sk.

Cez okno ukradli mobily a peňaženku:
Krádež mobilov a finančnej hotovosti vyšetrujú od včerajšieho dňa stropkovskí policajti.
V noci z pondelka na utorok doposiaľ neznámy páchateľ otvoril okno kuchyne jedného z prízemných bytov na Ulici Matice slovenskej v Stropkove. Cez toto okno následne ukradol zo stola pod oknom dva mobilné telefóny a z dámskej kabelky položenej na lavici pri stole peňaženku s peniazmi. Celková škoda je vyčíslená na 14 490, - Sk. Polícia začala trestné stíhanie vo veci pre prečin krádeže.
 

Vyberte región

mark